Puppy Proof Prep sheets

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Alsjeblieft, hier zijn je Puppy Proof Prep sheets! Doe er je voordeel mee.

Maar er is meer....

Want wie "Doodle" zegt, zegt "vachtverzorging" en dus ook "puppy gewenning"

Toen ik mijn workshopruimte nog had, gaf ik regelmatig Puppy gewenningsworkshops aan groepen van 4 tot 6 baasjes met hun pup.

Dit was altijd ontzettend leuk, maar een complete chaos, omdat de pups uiteraard liever met elkaar wilden spelen of hier en daar de baas wilden spelen en een ander overruleden. Daarbij hebben pups een aandachtsspanne van 0, dus zo’n dag was behoorlijk intensief en voornamelijk leuk voor de baasjes.

Ik hoor je denken “Puppy workshop? De vacht klit toch nog niet?”

Als je je Doodle of Waterhondje net in huis hebt, ben je absoluut niet bezig met de vachtverzorging. Logisch, want al je tijd gaat op aan het zindelijk maken, leren luisteren en socialiseren van je pup.

Besef je echter, dat jouw pup na 7 maanden tot een jaar hoogstwaarschijnlijk een hele dikke, krullende of wavy vacht zal krijgen die regelmatig verzorging nodig heeft, ook al zie je dat nu nog niet.

Vachtverzorging is een essentieel deel van de opvoeding.

Vanaf de leeftijd van 5 maanden is het voor de gezondheid van de vacht een must om elke twee maanden getrimd te worden, maar die eerste keer op de trimtafel is nooit een pretje. Iemand anders dan je baasje die aan je zit te frummelen, moeten blijven staan, zonder te kunnen zitten of liggen, het lawaai van de föhn, voor het eerst in bad, de kracht van de waterblazer en misschien wel het blaffen van andere honden terwijl dit allemaal met je gebeurt…..al deze prikkels zijn doodeng en geven je pup veel stress.

Getrimd worden is namelijk heel intimiderend voor een pup, maar des te intimiderend voor een oudere pup die het niet gewend is en zich niet weet te handelen op tafel.

Ongeacht of je je lieveling zelf thuis bijhoudt, of naar een trimsalon brengt geldt daarom: hoe eerder jij je pup hieraan went, des te gemakkelijker hij het over zich heen laat komen.

Puppy Proof Prep training

Het is dus een heel goed idee om je pup te preppen op alles dat hem in de trimsalon te wachten staat.
Niet alleen voor je pup, maar ook voor jou, zodat je extra zelfverzekerd en goed beslagen ten ijs komt. Bovendien is het ontzettend leuk om zo zelf met pup aan de slag te gaan en versterkt het de band met je pup die jou al meteen leert te vertrouwen en als natuurlijk leider beschouwt.

Online training

Omdat ik geen fysieke groepsworkshops meer geef, maar WEL geloof in de meerwaarde van een gewenningstraining, heb ik een online Puppy Proof Prep gemaakt, waarin alles dat je wilt weten en nodig hebt aan bod komt. Het enige dat ontbreekt zijn de andere hondjes, waardoor je pup enorm afgeleid zou worden 😉

Met het wennen van je pup aan een regelmatige vachtverzorging kun je namelijk niet vroeg genoeg beginnen. Bovendien is het superleuk en leerzaam om hier nu al mee aan de slag te gaan. Het geeft een extra verrijking aan de puppy tijd.

Wil jij de volgende stap zetten met je pup?

dan heb ik twee opties voor je: